BREAKING NEWS: Lance Stroll mag polepositie Turkse GP behouden

14 november 2020 — Racing Point F1-piloot Lance Stroll mag zijn allereerste polepositie in de Formule 1 behouden. Zijn polepositie voor de Turkse GP was even in gevaar nadat hij bij de stewards werd geroepen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1)

De stewards begonnen een onderzoek naar een mogelijk incident waarbij Stroll aan het einde van Q3 onder gele vlag niet voldoende vertraagd zou hebben. Na het bekijken van videobeelden, telemetriegegevens en data van het systeem van de marshalls oordeelden de stewards dat Stroll niet bestraft diende te worden.

“Wagen nummer 18 (Stroll) naderde de zevende bocht toen er in de sector enkel geel getoond werd omdat wagen nummer 11 (Sergio Perez) van de baan was gegaan,” aldus de stewards.

“De telemetrie toonde dat wagen 18 duidelijk van het gas was gegaan terwijl hij de bocht naderde om vervolgens opnieuw te versnellen eenmaal het incident was gepasseerd.”

“Sectortijden tonen dat niet duidelijk aangezien het circuit erg snel aan het opdrogen was en iedere ronde steeds sneller was dan de ronde ervoor.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België