BREAKING NEWS: Lance Stroll naar stewards voor negeren gele vlag: polepositie in gevaar

14 november 2020 — Lance Stroll zijn polepositie is in gevaar nadat hij tijdens de kwalificatie mogelijk te weinig vaart minderde tijdens een gele vlag.

Stroll verbaasde iedereen door onder erg moeilijke omstandigheden op een natte baan zijn eerste polepositie te veroveren. De Canadees dreigt zijn polepositie voor de GP van Turkije echter al te moeten inleveren.

De stewards zijn immers een onderzoek gestart naar een mogelijke inbreuk aan het einde van de kwalificatie. Stroll zou onder een gele vlag mogelijk te weinig vaart geminderd hebben.

Het incident zou zich voorgedaan hebben in de zevende bocht waar teamgenoot Sergio Perez gespind was. Over de boordradio kreeg Stroll te horen dat er een gele vlag was maar vervolgens zou de boodschap geweest zijn: “Het is een enkele gele vlag, blijf pushen.”

Indien de stewards oordelen dat Stroll daadwerkelijk niet voldoende van het gas is gegaan onder een gele vlag dan dreigt Stroll zijn eerste polepositie in de Formule 1 al meteen weer kwijt te spelen. Max Verstappen zou dan kunnen profiteren en de polepositie kunnen krijgen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België