BREAKING NEWS: Lewis Hamilton test negatief op coronavirus en neemt deel aan GP van Abu Dhabi

10 december 2020 — Het Mercedes F1 team heeft in een statement laten weten dat Lewis Hamilton negatief heeft getest op het coronavirus en zal deelnemen aan de GP van Abu Dhabi.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Lewis Hamilton testte in de aanloop naar de GP van Sakhir positief op het coronavirus en werd tijdens die tweede race in Bahrein vervangen door George Russell. Hamilton hoopte echter wel om tijdens de laatste race van het F1-seizoen in Abu Dhabi opnieuw zelf te kunnen racen.

Dat lijkt nu ook inderdaad te lukken want in een statement laat het Mercedes F1 team weten dat Hamilton in Bahrein negatief testte op het coronavirus. De zevenvoudig F1-kampioen reisde vervolgens af naar Abu Dhabi waar hij opnieuw negatief testte op het coronavirus.

Beide negatieve tests, samen met de strikte protocollen van de FIA en de Formule 1, geven Hamilton nu een vrijgeleide om deel te nemen aan de GP van Abu Dhabi. George Russell, die tijdens de GP van Sakhir mocht invallen, zal terugkeren naar het Williams F1 team en voor de renstal uit Grove deelnemen aan de laatste race van het F1-seizoen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België