BREAKING NEWS: Maurizio Arrivabene weg bij Ferrari

07 januari 2019 — Nadat er eerder vandaag al geruchten waren is het nu officieel, Ferrari kondigde zonet het vertrek van Maurizio Arrivabene aan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Nadat het Italiaanse Gazetta dello Sport eerder vandaag al berichtte dat Arrivabene Ferrari zou verlaten gonsde het een ganse dag van geruchten. Uiteindelijk liet Ferrari ‘s avonds in een persbericht weten dat de wegen van het Italiaanse merk en Maurizio Arrivabene scheiden.

“Na vier jaar van enorme toewijding verlaat Maurizio Arrivabene het team,” luidt het in een mededeling. “De beslissing werd gezamenlijk met het topmangement van het bedrijf genomen en dat na lange gesprekken over de persoonlijke belangen van zowel Maurizio alsook het team.”

Nadat Arrivabene enkele jaren geleden teambaas werd bij Ferrari slaagde hij erin om de renstal opnieuw een stuk competitiever te maken. In haar persmededeling bedankt Ferrari Arrivabene daarvoor, al blijft het uiteraard ook pijnlijk dat Ferrari er vooral de voorbije twee seizoenen niet in slaagde om tot het einde van het seizoen te strijden voor de titel, laat staan de titel te veroveren.

De voorbije jaren werden er binnen Ferrari al heel wat mensen op sleutelposities binnen Ferrari gewijzigd. Arrivabene is nu de laatste naam in een erg lange rij. De Italiaan wordt met onmiddellijke ingang vervangen door Mattia Binotto.

Het wordt nu vooral uitkijken of Ferrari komend F1-seizoen wel in staat zal zijn om zich tot kampioen te kronen, iets waarop het al sinds 2007 zit te wachten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België