logo
 

BREAKING NEWS: Nico Rosberg bij de stewards geroepen

23 juli 2016 — Nico Rosberg is tegen 19u45 bij de stewards geroepen en dit aangaande een mogelijke inbreuk op het sportief reglement, meer bepaald wat het vertragen onder gele vlag betreft.


Tijdens het slot van de kwalificatie spinde Fernando Alonso waarna er een gele vlag-situatie ontstond. Enkele rijders, waaronder Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo, braken daardoor hun ultieme snelle ronde af. Nico Rosberg daarentegen slaagde erin om tijdens zijn ultieme snelle ronde alsnog de polepositie te veroveren.

De stewards onderzoeken nu echter of de Duitser mogelijk een inbreuk heeft gepleegd op het sportief reglement, meer bepaald wat het vertragen onder gele vlag betref. Nico Rosberg en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff lieten meteen na afloop van de kwalificatie reeds weten dat er volgens hen voldoende vertraagd werd.

Om 19u45 moet Nico Rosberg de nodige uitleg verschaffen en zal er dus ook door de stewards bekeken worden of de Duitser effectief voldoende vertraagde. Indien de stewards van oordeel zijn dat dit niet het geval is zal er ongetwijfeld een bestraffing volgen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België