logo
 

BREAKING NEWS: Nico Rosberg verliest tweede plaats na tijdstraf

10 juli 2016 — Nico Rosberg heeft na afloop van de GP van Groot-Brittannië een tijdstraf van tien seconden gekregen voor een inbreuk op het radioreglement.


Nico Rosberg kampte tegen het einde van de race met een versnellingsbakprobleem. Het team informeerde de Duitser maar gaf ook instructies over hoe hij het probleem kon omzeilen. Dergelijke informatie mag volgens het F1-reglement niet meegedeeld worden aan een rijder.

Daardoor waren de stewards een onderzoek gestart naar de communicatie tussen de pitmuur van Mercedes en Nico Rosberg. Uiteindelijk oordeelden de stewards dat er aanvankelijk enkel informatie werd gegeven die volgens het reglement is toegestaan. Vervolgens werd er echter verder gegaan en gaf het team Nico Rosberg instructies om het probleem te omzeilen, wat een inbreuk is op artikel 27.1 van het sportief reglement van de Formule 1.

Rosberg kreeg een tijdstraf van tien seconden. De tijdstraf wordt bijgeteld bij de uitslag van Nico Rosberg tijdens de race. Nico Rosberg valt daardoor terug van de tweede naar de derde plaats. Max Verstappen, die oorspronkelijk als derde finishte, neemt de tweede plaats van Nico Rosberg over.

Ook voor de strijd om de wereldtitel heeft de tijdstraf grote gevolgen. Nico Rosberg ziet zijn voorsprong van vier punten immers verkleinen naar slechts één punt (Klik hier voor de aangepaste wk-tussenstand).

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België