logo
 

BREAKING NEWS: Pierre Gasly teamgenoot van Verstappen in 2019

20 augustus 2018 — Red Bull Racing heeft zonet bekendgemaakt dat de Fransman Pierre Gasly volgend seizoen de teamgenoot van Max Verstappen wordt. De Fransman volgt daarmee Daniel Ricciardo op die Red Bull eind dit seizoen verlaat om voor het Renault F1 team te rijden.


De nog steeds maar 22-jarige Pierre Gasly debuteerde in 2017 tijdens de GP van Maleisië bij Toro Rosso, het kleinere zusterteam van Red Bull Racing. Gasly slaagde er vorig jaar niet in om punten te behalen maar liet dit jaar wel al enkele indrukwekkende races zien.

Gasly behaalde tot dusver dit seizoen al 26 punten, wat een indrukwekkende meerderheid is van het aantal punten dat Toro Rosso dit seizoen reeds behaalde, 28 punten om precies te zijn. De Fransman reed zich dan ook letterlijk in de kijker.

Toen Daniel Ricciardo aankondigde dat hij Red Bull eind dit seizoen zou verlaten moest Red Bull op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen. Al snel werd er naar Pierre Gasly gekeken en eens te meer werden de geruchten van de voorbije weken bevestigd.

Net als dat vorige week Carlos Sainz na sterke geruchten bevestigd werd als vervanger van Fernando Alonso bij McLaren, werd nu Pierre Gasly bevestigd als vervanger voor Ricciardo.

Max Verstappen en Pierre Gasly dus als rijdersduo bij Red Bull in 2019, waarmee opnieuw een deel van de rijderspuzzel voor het F1-seizoen 2019 gelegd is.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België