BREAKING NEWS: Pietro Fittipaldi vervangt Romain Grosjean na horrorcrash in Bahrein

30 november 2020 — Romain Grosjean zal komend weekend tijdens de tweede F1-race in Bahrein vervangen worden door Pietro Fittipaldi. Grosjean ontsnapte zondag aan de dood na een horrorcrash tijdens de openingsronde van de GP van Bahrein.

Grosjean crashte tegen zo’n 225 km/u in de vangrails nadat hij door een aanrijding de controle over zijn F1-bolide verloor. Zijn F1-bolide brak in twee, boorde zich door de vangrails en er ontstond een grote vuurbal.

Het duurde bijna dertig seconden alvorens Grosjean uit zijn brandende F1-bolide wist te ontsnappen maar door de vele veiligheidsmaatregelen in de Formule 1, waaronder de Halo en brandwerende kledij, hield Grosjean er enkel licht brandwonden aan zijn handen en enkels over.

Aangezien komende vrijdag al een tweede raceweekend in Bahrein van start gaat heeft het Amerikaanse Haas F1 team vandaag laten weten dat de 24-jarige Braziliaan Pietro Fittipaldi zijn F1-debuut zal maken als vervanger van Grosjean. Pietro Fittipaldi is de kleinzoon van tweevoudig Formule 1-kampioen Emerson Fittipaldi.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België