BREAKING NEWS: Renault neemt het Lotus F1 team over

28 september 2015 — Renault heeft vandaag via een persbericht laten weten dat het de overname plant van het Lotus F1 team.


De Franse autoconstructeur heeft een intentieverklaring ondertekend om een controlerend belang over te nemen in het Lotus F1 team, zo laten Renault en Gravity Motorsports vandaag gezamenlijk weten.

Het Lotus F1 team zou vervolgens omgevormd worden naar het Renault F1 team. Renault benadrukt tegelijkertijd haar engagement ten aanzien van de Formule 1, een sport waarin het reeds 38 jaar aanwezig is geweest.

Opmerkelijk genoeg is het noodlijdende Lotus F1 team destijds ontstaan uit het vroegere Renault F1 team, waarbij Fernando Alonso twee keer wereldkampioen werd. Renault besloot na een succesvolle periode echter om enkel nog te fungeren als motorleverancier in de Formule 1.

Recent kondigde Renault eveneens aan dat het zich terugtrekt als motorleverancier in de Formule 1, waarmee er vroegtijdig een einde kwam aan de samenwerking met Red Bull en Toro Rosso. Tegenvallende prestaties lagen aan basis van de vroegtuidige stopzetting.

Door zich alleen te focussen op haar eigen F1-team hoopt Renault opnieuw succesvol te worden en de nodige ‘credits’ te krijgen de eventuele successen die het behaalt, iets wat volgens Renault-baas Carlos Ghosn ontbrak toen Vettel en Red Bull vier keer wereldkampioen werden met de Renault-motor.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België