BREAKING NEWS: Stewards onderzoeken of Nico Rosberg zich opzettelijk verremde tijdens kwalificatie

24 mei 2014 — De stewards zijn een onderzoek gestart naar de fase waarin Nico Rosberg zich tijdens de slotfase van de kwalificatie verremde in Mirabeau.


Nico Rosberg veroverde de polepositie voor de GP van Monaco nadat hij zich in de slotfase van de kwalificatie had verremd. De Duitser had op dat moment de snelste tijd, verremde zich en moest met zijn wagen de uitloopstrook opzoeken. Daardoor ontstond er een gele vlag en konden de wagens achter de Duitser hun tijd niet meer verbeteren.

Al tijdens de kwalificatie ontstond er heel wat commotie over de fase waarin Rosberg zich verremde. Was het opzettelijk of niet? Heel wat commentatoren en mensen uit de paddock vinden alvast dat er een ‘reukje’ aan de fase hangt.

Sommigen maakten zelfs al de vergelijking met het beruchte incident uit 2006. Toen veroverde Michael Schumacher de polepositie nadat hij zich naar verluidt verremde en zijn wagen op de baan parkeerde in Rascasse. De Duister had op dat moment immers de snelste tijd. Schumacher werd nadien echter gediskwalificeerd en moest als laatste aan de race beginnen.

De stewards zijn nu echter een onderzoek gestart naar de fase waarin de Duitser zich verremde in Mirabeau en de uitloopzone moest opzoeken. Indien de Duitser daadwerkelijk schuldig wordt bevonden aan het opzettelijk verremmen en opzoeken van de uitloopzone dan dreigt net als bij Schumacher in 2006 een diskwalificatie.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België