BREAKING NEWS: Stoffel Vandoorne bevestigd bij McLaren voor 2017

03 september 2016 — Stoffel Vandoorne wordt volgend jaar F1-piloot bij McLaren-Honda, zo heeft de renstal vandaag laten weten in de F1-paddock van Monza.


De aankondiging van Stoffel Vandoorne als racepiloot bij McLaren-Honda komt niet volledig als een verrassing. De voorbije dagen waren er al geruchten dat Jenson Button van McLaren te horen zou hebben gekregen dat Vandoorne hem volgend seizoen zou vervangen.

McLaren deed die berichtgeving de voorbije dagen nog af als pure speculatie en het liet verstaan dat er pas tegen eind september een beslissing over het rijdersduo voor 2017 zou genomen worden. Enigszins verrassend volgde vandaag dan toch een persconferentie waarop McLaren-Honda haar rijdersduo voor 2017 aankondigde.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne wordt daarbij de teamgenoot van Fernando Alonso, terwijl Jenson Button een nieuwe rol binnen het team krijgt. Button zal vanaf volgend seizoen immers test- en reserverijder binnen McLaren-Honda zijn. De renstal wil daarmee beroep blijven doen op de jarenlange ervaring van de Brit om de nieuwe wagen voor volgend seizoen mee te ontwikkelen.

“Button zal actief blijven binnen ons team met een nieuwe en innovatieve job gedurende twee jaren. Hierbij zal hij zich focussen op de vooruitgang van het team en de bolide,” klonk het bij McLaren.

Vandoorne is uiteraard zeer blij dat hij vanaf volgend jaar eindelijk volwaardig F1-piloot bij McLaren-Honda wordt:

“Allereerst wil ik iedereen bij McLaren bedanken om mij deze kans te geven, vooral Ron (Dennis). Ik heb al vele handtekeningen gezet in mijn leven maar vandaag was het anders. Er gierde een heel speciaal gevoel door mijn lijf toen ik de pen vastnam,” aldus Vandoorne. “Het is een hele eer om een vaste rijder te worden bij McLaren. Ik beloof dat ik even hard ervoor zal werken als iedere F1-piloot die mij vooraf ging.”

Vandoorne maakte eerder dit seizoen een fantastisch F1-debuut. Tijdens de GP van Bahrein moest Vandoorne immers compleet onvoorbereid invallen voor Fernando Alonso, die geblesseerd was door zijn crash tijdens de openingsrace van het seizoen. Vandoorne wist tijdens zijn debuut meteen in de punten te eindigen. Met zijn tiende plaats behaalde Vandoorne voor McLaren het eerste wk-punt van het seizoen.

Ook Jenson Button reageerde ondertussen op het nieuws. “Ik ben zeer blij om voor het team te blijven werken en ben dan ook vereerd om nog een grote rol te blijven spelen binnen McLaren. Ik hou van het team en zou daarom nooit meer voor een ander team in de F1 willen rijden,” klonk het bij Button.

Uiteraard was ook McLaren-CEO Ron Dennis zeer verheugd dat hij Vandoorne een racezitje bij McLaren heeft kunnen geven.

“Stoffel heeft de jongste tweeënhalf jaar als testpiloot een waardevolle bijdrage geleverd”, stelde Ron Dennis. “Hij heeft veel kunnen leren van Alonso en Button en van onze ingenieurs. Zijn opleiding zit er nu op. Hij is klaar om in de Formule 1 te racen en heeft dat in Bahrein trouwens al bewezen.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België