logo
 

BREAKING NEWS: Wereldkampioen Nico Rosberg verlaat de Formule 1

02 december 2016 — Nico Rosberg heeft voor een schokgolf in de Formule 1 gezorgd. Minder dan een week na het veroveren van zijn eerste wereldtitel kondigde de Duitser immers compleet onverwacht zijn afscheid van de Formule 1 aan.


Nico Rosberg heeft deze middag aangekondigd afscheid te nemen van Formule 1 en dit met onmiddelijke ingang. De nieuwe wereldkampioen zal volgend seizoen niet op het circuit te zien zijn.

Rosberg kondigde zijn afscheid van de Formule 1 aan op de persconferentie in Wenen, waar hij vandaag zijn trofee van wereldkampioen in de Formule 1 zal ontvangen.

“Het is vandaag een erg speciale dag omdat ik vanavond mijn trofee zal ontvangen. Er is echter nog een andere reden,” aldus Rosberg. “Ik wel dit moment aangrijpen om mijn afscheid van de Formule 1 aan te kondigen. Sinds ik op mijn zes jaar begon te race had ik steeds een duidelijk doel voor ogen, een droom, en dat was F1-kampioen worden. Dat was steeds erg duidelijk en dat van zo jong als ik mij kan herinneren en opgroeide. Nu heb ik dat bereikt en ik heb alles toegewijd aan 25 jaar racen.”

“Met de hulp van iedereen rondom mij, de steun van mijn fans, mijn familie en mijn vrienden heb ik dat doel dit jaar bereikt. Het is een ongelooflijke ervaring voor mij en ik zal me dit steeds goed herinneren. tegelijkertijd was het zeer zwaar. Het was voor mij bijzonder moeilijk om de voorbije twee jaar telkens van Lewis te verliezen. Het was echter ook een bron van motivatie die ik nooit voor mogelijk had gehouden, om terug te vechten en eindelijk mijn droom te bereiken. Het voorbije jaar was enorm zwaar. Ik ging er volledig voor en liet niets aan het toeval over sinds ik vorig jaar in Austin zo’n zwaar verlies leed.”

“Ik pushte zoals een gek en dat in alle richtingen. Ik wil iedereen bedanken die hierbij betrokken was, zeker mijn familie, die veel opofferingen heeft moeten doen. Mijn vrouw bijvoorbeeld. Iedere keer als ik thuis was begreep ze dat ik mijn rust nodig had en ‘s nachts niet opstond om zorg te dragen voor onze dochter. Ik deed geen nachten, ik deed geen moeilijke dingen. Ze bleef me onvoorwaardelijk steunen en zorgde ervoor dat alles mogelijk was.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België