Brede glimlach bij Ricciardo

16 maart 2014 — Daniel Ricciardo slaagde er tegen alle verwachtingen in om zijn tweede plaats redelijk overtuigend te behouden. image

De Australiër kon zijn geluk op zaterdag al niet op dankzij zijn knappe tweede kwalificatietijd. Vandaag was de vreugde na de race des te groter, vooral omdat Red Bull de hele race bang moest toekijken na de vroege opgave van Sebastian Vettel. Ricciardo kwam uiteindelijk niet echt in gevaar tijdens de race en pakt zo waardevolle punten voor Red Bull.

“Als we eens drie weken terug in de tijd gaan, zien we dat we tot op vandaag nog een volledige raceafstand hadden gereden.” merkte Ricciardo op na de race. “Ik had er dus niet echt veel vertrouwen in dat we de finish zouden halen, laat staan op het podium eindigen.”

“Het team heeft zo hard gewerkt tijdens de winter, en heeft al een deel van de achterstand goed gemaakt. We hebben echter nog niet de snelheid van Mercedes, maar dit is ons resultaat vandaag, en we zullen hierop verder bouwen.”

“Ik ben heel gelukkig, maar komt momenteel allemaal nog wat snel op me af.” lacht Ricciardo, die ook de Australische fans loofde. “Het is niet te geloven hoe ze de F1 beleven, vooral dit evenement. De rijders komen aan op het circuit en iedereen wil handtekeningen. Voor mij is dit allemaal nog wat sterker, want ik ben de enige ‘Aussie’ op de grid.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België