logo
 

Brendon Hartley kiest voor startnummer 39 tijdens F1-debuut

16 oktober 2017 — Komend weekend maakt Brendon Hartley zijn F1-debuut. De Nieuw-Zeelander zal in Austin met het startnummer 39 rijden.


Hartley vervangt in. Austin tijdens het raceweekend van de GP van de Verenigde Staten Pierre Gasly bij Toro Rosso. Gasly moet immers deelnemen aan de Japanse Super Formula.

Sinds 2014 rijden de F1-piloten met vaste startnummers. Daarnaast beschikt ieder F1-team over twee vaste startnummers waarmee het test- en reserverijders kan laten rijden. Voor Toto Rosso zijn dat de startnummers 38 en 39.

De 27-jarige Nieuw-Zeelander opteerde er uiteindelijk voor om tijdens zijn F1-debuut in Austin met het startnummer 39 te rijden. Sean Gelael zal daardoor zijn oefensessie op vrijdag met het startnummer 38 afwerken.

Naast Hartley zal Daniil Kvyat ook opnieuw achter het stuur van een Toro Rosso F1-bolide kruipen. Voorlopig is nog de vraag voor hoe lang die terugkeer van de Rus is. Toro Rosso maakte immers nog niet bekend wie er in Mexico aan het raceweekend zal deelnemen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België