Brendon Hartley pakt tweede titel in het WEC

07 november 2017 — Brendon Hartley is voor de tweede keer kampioen in het WEC geworden voor het team van Porsche. Het Duitse team zet na dit seizoen haar LMP1-project stop.


De Nieuw-Zeelander moest afgelopen zondag minstens op een derde plaats eindigen in de zes uren van Shanghai om voor de tweede keer kampioen te worden. Samen met zijn landgenoot Earl Bamber en Duitser Timo Bernhard stuurde Hartley de Porsche naar de tweede plaats en zodoende was de titel binnen. Op die manier neemt hij op een mooie manier afscheid van de Duitse formatie.

Hartley is op dit moment ook actief bij Toro Rosso en heeft al twee GP’s achter de rug met de formatie uit Faenza. Vermits Porsche al een tijdje geleden bekend had gemaakt dat het de stekker uit zijn LMP1-project zou trekken heeft de Kiwi voor 2018 zijn zinnen gezet op een full time zitje bij Toro Rosso.

Er wordt algemeen aangenomen dat hij samen met Pierre Gasly het vaste rijdersduo zal vormen in 2018 bij het opleidingsteam van Red Bull maar dat is nog niet officieel bevestigd.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België