logo
 

Briatore gaat in beroep tegen levenslange ban

19 oktober 2009 — Flavio Briatore neemt vandaag actie tegen zijn levenslange ban. Volgens enkele raadgevers zou de levenslange ban alvast een andere duur moeten krijgen.

In eerste instantie zou Flavio Briatore wel al een schadevergoeding willen eisen van maar liefst één miljoen euro en dat omwille van het feit dat men zonder enige verhoring meteen de zwaarste straf heeft uitgesproken. Volgens Bernie Ecclestone heeft Briatore alvast groot gelijk en geeft men een levenslange straf tegenwoordig zelfs niet meer aan moordenaars, een vergelijking die niet bepaald op zijn plaats is maar waarvan uiteraard de bedoeling maar al te goed begrepen wordt.

Briatore is voor alle duidelijkheid nog steeds van plan zijn schuld inzake het crash-gate schandaal te bekennen maar de Italiaan wenst dus vooral een duidelijkere duur op zijn ban binnen de sport. Het zou dus zeer goed kunnen dat we over enkele dagen al weten wanneer Briatore ten vroegste zijn comeback binnen de sport zal kunnen maken. Eigenlijk klopt de uitspraak van Ecclestone dus wel want ook moordenaars zitten vaak niet letterlijk levenslang vast.


Geschreven door Manuel Houben

Categorieën: Lotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België