Briatore: “Het is te vroeg om het over een definitief afscheid van Alonso te hebben”

17 augustus 2018 — Pas dinsdag kondigde Fernando Alonso aan dat hij in 2019 geen F1 zou rijden maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren over wanneer de Spanjaard zijn comeback zal maken.

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Toegegeven, Flavio Briatore is zowel in goede als slechte zin gepokt en gemazeld in het Formule 1-wereldje maar de Italiaan heeft ook jarenlang nauw samengewerkt met Alonso. Hij laat weten dat Alonso nog niet uitgeblust is volgens hem. Hij ziet Alonso nog terugkeren naar de Formule 1.

“Om over een definitief afscheid te praten is het nog te vroeg,” aldus Briatore. “In de Formule 1 kunnen dingen heel snel veranderen, zeg nooit nooit.”

“Ik wil Fernando wel eens in een Ferrari of Mercedes aan het werk zien. Hij rijdt elke race op zijn hoogste niveau. Hij is minstens even sterk als Hamilton en hij rijdt op een heel constant niveau.”

De Italiaan heeft begrip voor de beslissing van Alonso. McLaren is er niet in geslaagd om hem van een wagen te voorzien die in staat is om voor overwinningen mee te doen of om voor de titel te strijden.

“Het heeft geen zin om voor de zevende of achtste plaats te blijven vechten, op die manier verliest een rijder zijn motivatie. McLaren moet maar zorgen dat ze hun wagen op orde hebben. Aan de rijders zal het niet gelegen hebben en de wissel van Honda met Renault heeft ook niet het verhoopte resultaat gebracht. De fantastische vierde plaats van Pierre Gasly in Bahrein met een Honda-motor heeft aangetoond dat McLaren geen excuses meer heeft.”

Maar het is gebleken dat Alonso niet in staat was om een zitje bij de topteams in de Formule 1 te versieren en Briatore vindt dat een spijtige zaak. Hij dient ook Christian Horner van antwoord die had gesteld dat Alonso de gewoonte heeft om voor chaos te zorgen binnen een team.

“Ik vind het vreemd dat er in de huidige Formule 1 geen plaats meer is voor een getalenteerde rijder als Alonso,” zegt Briatore. “Christian is mijn vriend maar hij heeft hier geen recht van spreken. Als er een team is dat zijn rijders niet onder controle heeft dan is het Red Bull wel, dat is ook de reden waarom Ricciardo het team verlaat”

“Fernando heeft ook voor mij en het glorieuze Renault-team gereden. Hij was een voorbeeldige teamgenoot en een maatstaf voor de engineers.”

De geruchten willen dat Alonso volgend jaar in de IndyCar aan de slag zal gaan maar Briatore heeft er geen idee van wat de Spanjaard eigenlijk gaat doen.

“In de eerste plaats moet hij het F1-seizoen en het WEC afwerken, ik heb er alle begrip voor dat hij een tijdje vrij wil,” besluit Briatore.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België