Briatore over titelkansen van Ferrari: “Dit is geen rijderskampioenschap meer”

22 maart 2019 — In zijn tijd met Benetton won Briatore twee wereldtitels met Michael Schumacher en tien jaar later deed hij dat met Renault en Fernando Alonso nog eens over. De Italiaan laat zijn licht schijnen over de titelkansen van Ferrari dit jaar en hij denkt dat het moeilijk wordt voor de Scuderia.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Heeft Mercedes tijdens de testweken de concurrentie met een kluitje in het riet gestuurd of was de GP van Australië gewoon een misstap van Ferrari?

Dat is de vraag die iedereen bezighoudt want in Barcelona leek het erop dat de Italianen het te kloppen team zouden zijn maar tijdens het openingsweekend in Melbourne zagen we een ouderwetse demonstratie van Mercedes.

Flavio Briatore staat alvast sceptisch tegenover de titelkansen van Ferrari en laat weten dat er niet zoveel veranderd is ten opzichte van vorig jaar. Hij durft zelfs te stellen dat de grootste concurrentie bij Mercedes vanuit het eigen team kan komen.

“In vergelijking met vorig jaar is er helemaal niets veranderd,” aldus de flamboyante Italiaan tegenover ‘Speed Week.’

“Ferrari heeft geen terrein verloren op Mercedes maar ze hebben ook niets goedgemaakt. We moeten echter wel oppassen want het stratencircuit in Melbourne is atypisch ten opzichte van de andere circuits, dat hebben we ook de vorige jaren kunnen zien.”

“Tegelijkertijd geldt ook dat wanneer je zo sterk presteert als Mercedes in Melbourne je overal sterk bent. Nu wordt bij de andere teams ‘het boek der excuses’ weer opengeslagen.”

“In de vorm van Melbourne moet Ferrari ongeveer acht à negen tienden goedmaken, ik denk dat Mercedes weer zal domineren. Ze zijn het gewend van te winnen en de rest moet er achteraan rijden. Alles moet kloppen, de rijder, de auto, het bandenmanagement, dat is toch geen rijderskampioenschap meer!”

“Als ik TV kijk hoor ik van de commentator niets anders dan banden, banden en nog eens banden. In plaats daarvan wil ik gladiatoren zien die een fantastisch gevecht leveren!”

Tot slot wil de Italiaan het ook nog even hebben over vorig seizoen. Toen leek Ferrari goed op weg om Mercedes het vuur aan de schenen te leggen maar het zag na de zomerstop haar titelkansen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

“Vorig jaar had Ferrari de kans om wereldkampioen te worden. Ze hadden Hamilton gewoon meer onder druk moeten zetten, zo hadden ze hem misschien in de fout kunnen dwingen. De waarheid is echter dat Ferrari die druk niet heeft kunnen opbouwen.”

“Het succesrecept bestaat eruit dat je alle races wint die je moet winnen en bij de andere races, wanneer de auto niet goed genoeg is voor de overwinning, podiumplaatsen behaalt door middel van de juiste strategie.”

“Met de Ferrari van Vettel was Alonso wereldkampioen geworden. We zijn met Renault twee keer wereldkampioen geworden met een auto die in vergelijking met de Ferrari van 2018 niet zo goed was.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België