logo
 

Briatore sluit terugkeer uit

27 april 2013 — Voormalig teambaas van Benetton en Renault Flavio Briatore wil niet meer terugkeren binnen de Formule 1, omdat het financieel gewoon niet meer interessant is. image

Toen in 2009 het “Crashgate-schandaal” aan het licht kwam, werd Briatore in eerste instantie levenslang verbannen van alles wat door de FIA werd ingericht. Hij mocht zich ook niet meer inzetten als manager van één of meerdere rijders. Een rechtbank in Parijs oordeelde echter dat er te weinig bewijzen waren tegen de toenmalige Renault-teambaas en hief de schorsing op. De FIA ging hiertegen in beroep, maar trok dat beroep enkele maanden later terug in. Beide partijen bereikten een akkoord, en vanaf 2013 mocht Briatore terug actief worden binnen de F1.

De Italiaanse zakenman zegt nu echter geen zin meer te hebben in een terugkeer. “Ik heb nu een zoontje van drie jaar. Ik werk ook twintig uur per dag voor verschillende ondernemingen, investeringen en verscheidene situaties, zowel hier als in Amerika, en ik voel me daar heel gelukkig bij. Mijn restaurant, Cipriani, is het bekendste restaurant van Monte Carlo.” vertelt Briatore.

“Ik was twintig jaar actief in de Formule 1, won zeven kampioenschappen, en heb met Michael Schumacher en Fernando Alonso twee grootheden ontdekt na Ayrton Senna. Ik weet perfect hoe het eraan toe gaat, en weet dat het financieel niet meer interessant is om op dit moment een team te hebben. Er is dus geen reden voor een terugkeer naar de sport” meent de Italiaan.

Briatore mag dan wel niet meer gemotiveerd zijn om terug te keren, toch is hij nog perfect op de hoogte van het reilen en zeilen in de Formule 1, door zijn veelvuldig contact met Bernie Ecclestone. “Ik spreek heel vaak met Bernie. Ik sta nog elke dag in contact met iemand binnen de Formule 1, ik mis dus nooit iets.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België