logo
 

“Briatore zijn ego is groter dan eender wat”

14 augustus 2009 — Nelson Piquet is nog steeds niet te spreken over de Italiaanse teambaas Flavio Briatore.

De Braziliaanse rijder kwam in Hongarije nog niet over de finisch als Briatore al richting de exit van het circuit werd gespot. Nu Piquet zijn zitje kwijt is bij Renault kan er alvast voor een tweede keer wat kritiek af.

“Als je tijdens een race in de wagen zit en je hoort hem over de radio dan merk je meteen dat hij niet weet waarover hij spreekt. Soms vraagt hij om een bandensoort terwijl al heel duidelijk is welke we zouden moeten gebruiken. Iedereen weet dat het ego van Flavio hoger is dan eender wat in zijn leven. Hij wil show geven en zich gedragen als een zakenman maar Renault kan in principe perfect zonder hem functioneren”.

“Flavio weet soms totaal niet wat er aan het gebeuren is en als hij iets zegt dan kan ik het bijna vergelijken met de mening van mijn zusje. Pat Symonds zorgt grotendeels dat alles goed blijft lopen bij Renault en niet Flavio Briatore. Ik zeg u nu mijn mening omdat dat nodig is en misschien zouden meerdere rijders dat wel eens moeten doen. Ik wil de waarheid niet verstoppen en iedereen mag weten wat er aan de hand is tussen ons”.

“De meeste rijders reageren niet zoals mij omdat ze ongerust zijn over hun toekomst in de F1. Ze willen niets in gevaar brengen maar volgens mij willen ze regelmatig ook wel eens hun gedacht zeggen. In het begin woonde Briatore ook elke meeting en briefing bij en gaf hij vaak commentaar waar het volgens mij helemaal niet nodig was”, zo vertelde dus Nelson Piquet

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België