Britse fabrikant van energiedranken wil Force India kopen

21 februari 2018 — Rich Energy, een Britse fabrikant van energiedranken, is in onderhandeling met Vijay Mallya over de overname van Force India, zo meldt ‘Daily Mail’.

Een bericht gedeeld door Sahara Force India F1 (@forceindiaf1) op

Volgens het Britse dagblad ‘Daily Mail’ heeft Rich Energy ongeveer 226 miljoen euro veil voor de renstal uit Silverstone. Force India eindigde al voor het tweede jaar op rij op een mooie vierde plaats in het constructeurskampioenschap maar gezien de penibele situatie van eigenaar Vijay Mallya lijkt het erop dat het team verkocht zal worden.

De grote baas van Rich Energy is William Storey, een 39-jarige Brit. Het bedrijf is geen onbekende in de Formule 1 want ze zijn verbonden aan de GP van Monaco maar evengoed zijn ze sponsor in het vrouwenvoetbal bij West Ham United Ladies en partner van de Hilton hotelketen.

Als Storey slaagt in zijn opzet zou dat betekenen dat hij eigenaar is van het tweede team op de grid, naast Williams, dat volledig in Britse handen is.

Rijders bij Force India zijn Mercedes-beschermeling Esteban Ocon en Sergio Perez. Noch bij Force India, noch bij Rich Energy wilde iemand bevestigen dat er onderhandelingen aan de gang zijn. 

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België