logo
 

Britse fiscus eist een miljard pond van Bernie Ecclestone

22 mei 2015 — Volgens berichtgeving in de 'Telegraph' en 'Bloomberg' eist de Britse fiscus ruim een miljard pond van F1-baas Bernie Ecclestone.


Een miljard pond, omgerekend ruim 1,4 miljard euro, dat eist de Britse fiscus dus van Bernie Ecclestone. De F1-baas was in het verleden reeds meermaals in rechtszaken betrokken, waaronder de beruchte rechtszaak waarbij Bernie Ecclestone verdacht werd van omkoping, maar daar heeft de eis van de Britse fiscus niets mee te maken.

Het zou daarbij gaan om openstaande belastingen en rente tot en met 2008. Het gaat daarbij over de onderneming Bambino, die negen procent van de Formule 1 bezit. Bernie Ecclestone bestrijdt dat hij bij de trust betrokken is. Bambino zou daadwerkelijk toebehoren tot zijn ex-vrouw Slavica Ecclestone. Bambino kwam in handen van Slavica toen Bernie Ecclestone in de jaren negentig een bypass-hartoperatie moest ondergaan.

“Ik ga dit aanvechten. Ik heb alle belastingen die ik moet betalen ook daadwerkelijk betaald,” zei Bernie Ecclestone in Monaco. “Ik heb er niets mee te maken.”

Indien Bernie Ecclestone daadwerkelijk niet betrokken is bij Bambino hoeft hij niets te vrezen. De fiscus vermoedt echter dat hij via een achterpoortje toch meegraait in de winst van Bambino.

Bernie Ecclestone liet reeds verstaan dat hij er steeds voor heeft gekozen om officieel in Londen te wonen om in Groot-Brittannië belastingen te betalen, terwijl hij eigenlijk ook officieel in Monaco of Zwitserland had kunnen wonen om zo belastingen te vermijden. De F1-baas houdt dan ook voet bij stuk dat hij alle belastingen die hij moet betalen ook daadwerkelijk heeft betaald.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België