logo
 

Brown: “Stoffel zal mensen verrassen”

29 januari 2017 — Volgens Zak Brown, de nieuwe baas bij McLaren, is tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso "de beste rijder in de wereld" en blijft hij McLaren trouw. Daarnaast heeft Brown ook lovende woorden voor nieuwkomer Stoffel Vandoorne.


Fernando Alonso keerde terug naar McLaren in 2015, toen het de samenwerking aanging met Honda. Door de tegenvallende vooruitgang zat er niet meer in dan enkele puntenfinishes voor de Spanjaard.

Brown is wel overtuigd van de kansen van McLaren in 2017, het derde jaar van de samenwerking met Honda. Hij vindt ook dat hij de sterkste rijder heeft op de grid om de nieuwe MP4-32 te besturen.

“Ik ken Fernando nog niet zo goed, maar ik heb hem wel al een aantal keer ontmoet en gebeld. Hij staat nog steeds te popelen om te winnen”, verklaart Brown tegenover de officiële website van Formule 1 nadat men beweerde dat Alonso zijn enthousiasme verliest. “Hoewel onze wagen vorig seizoen niet competitief was, waren sommige van zijn prestaties wel fantastisch.”

“Ik zal kort zijn. Ik vind hem de beste rijder in de wereld”, gaat Brown verder over Alonso.

Verder is Brown onder de indruk van Stoffel Vandoorne. De grote baas bij McLaren verwacht dan ook dat hij erin zal slagen om naast Alonso te rijden, wat Brown beschouwt als een serieuze test. “Onze trainers vertellen me dat hij de meest afgetrainde rijder is die we ooit hadden. Daarnaast is hij ook ongelooflijk gefocust en vastberaden”, vertelt Brown over het potentieel van Vandoorne. “Hij is erg intelligent. Je moet hem nooit iets twee keer zeggen.”

“Zijn GP-debuut in Bahrein vorig jaar was sensationeel. Hij kwam aan op vrijdag en zat meteen in de wagen.” Vandoorne nam de plaats in van de geblesseerde Alonso en versloeg Jenson Button tijdens de kwalificatie en race.

“Ik denk dat Stoffel enkele mensen zal verrassen. Hij is het echte werk.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Fernando AlonsoStoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België