Bruno Senna vervangt in Hongarije Heidfeld op vrijdag

25 juli 2011 — De Braziliaanse rijder Bruno Senna zal tijdens het komende GP-weekend in actie komen voor de Franse renstal Renault. Voorlopig neemt hij er wel enkel op vrijdag het testwerk van Nick Heidfeld over.

Vorig seizoen hoopte Bruno Senna zichzelf in de kijker te rijden bij Hispania Racing. Dat op zich lijkt niet enkel afgelopen seizoen een loodzware opdracht te zijn geweest.

Senna vond geen zitje voor 2011. Al krijgt hij in Hongarije een waterkansje om wereldwijd weer op te vallen. Renault is één van de weinige autoconstructeurs die doorheen het seizoen van rijders wisselt. Dan kan Bruno Senna dus alvast van geluk spreken.

“Ik zie deze kans als een geweldige uitdaging. Een kans als deze krijg je slechts heel uitzonderlijk. Ik kan niet anders dan iedereen enorm dankbaar zijn. Ik kan het team aantonen dat ik potentieel heb. Op die manier kunnen we vervolgens eventueel samen verder vooruitgang boeken. Ik heb dit seizoen al wat in hun R31 gereden. Het is zeer belangrijk om een goede afstelling te vinden voor Heidfeld op zaterdag en zondag”, aldus Bruno Senna.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België