Bruno Senna viel uit met een kapotte ophanging

29 augustus 2010 — Een kapotte achterwielophanging zorgde ervoor dat Bruno Senna al vroeg in de race in België uitviel. Zijn teamgenoot Sakon Yamamoto kwam wel aan de finish.

“Pech”, constateerde Senna. “Ik had mijn misschien wel mijn beste start tot dusver, maar in de krappe eerste bocht raakte mijn voorvleugel beschadigd, waardoor ik naar de pits moest. Ik besloot meteen naar intermediates te wisselen, maar dat bleek geen goede gok en moest een ronde later gelijk weer naar binnen. Weer een ronde later begaf de achterwielophanging het. Alles zat tegen.”

Senna had dus geen geluk met zijn speciale helm, ter ere van 50 jaar Ayrton Senna (zo oud zou Ayrton dit jaar zijn geworden) en zijn helmwedstrijd.

image

Sakon Yamamoto won ook enkele plaatsen bij de start, maar kon verder weinig indruk maken. In een poging op het einde nog terrein goed te maken kwam hij vrij snel binnen voor extreme regenbanden.
“De baan was daar niet nat genoeg voor, waardoor ik veel tijd verloor”, aldus de Japanner. “Maar ik ben tevreden en wil het team bedanken dat ik wederom een wedstrijd (uit) heb kunnen rijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België