Bruno Senna zou functie van derde rijder aanvaarden

13 december 2011 — Bruno Senna heeft zijn zitje bij Lotus Renault GP verloren aan Kimi Raikkonen en Romain Grosjean maar de functie van derde rijder is eventueel een alternatief.

image

Bruno Senna werd begin dit seizoen benoemd als reserverijder bij Lotus Renault GP en uiteindelijk zorgde die functie ervoor dat hij Nick Heidfeld halverwege het seizoen mocht vervangen. Heidfeld op zich was ook al een vervanger, namelijk van Robert Kubica.

De rol van derde rijder bij een team betekent vaak weinig maar mits wat geluk kan hij dus alsnog een racezitje opleveren.Daarom ook dat Bruno Senna eventueel de rol van derde rijder zou aanvaarden indien hij geen racezitje weet te bemachtigen. In de eerste plaats wil hij er dus alles aan doen om een racezitje te bemachtigen.

“Indien ik de functie van reserverijder zou aanvaarden dan moet het iets zijn zoals het dit jaar was voor de meeste rijders, dat betekent dus ook rijden op vrijdag,” zei Bruno Senna tegenover Autosport. “Het zorgt ervoor dat je actief en nuttig bent voor het team. Het zou bij het juiste team moeten zijn, maar het is dus zeker en vast een mogelijkheid.”

Bruno Senna liet reeds verstaan dat hij eventueel dus opnieuw graag derde rijder bij Lotus Renault GP zou worden, net zoals hij dat begin dit jaar ook was. De vraag is maar of hij daar veelvuldig op vrijdag zou mogen testen. Romain Grosjean heeft beperkte F1-ervaring en ook Kimi Raikkonen kan iedere minuut in zijn F1-bolide gebruiken ...

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België