Buemi staat onder druk bij Toro Rosso

04 oktober 2011 — Sebastien Buemi staat voor een grote uitdaging de komende vijf races: zich bewijzen tegenover teamgenoot Jaime Alguersuari.

image

Het verschil in de wk-stand is niet bijzonder groot. Alguersuari staat veertiende met 16 punten en Buemi staat vijftiende met 13 punten. Toch reed Alguersuari zich dit seizoen al meer in de kijker bij het team dan Buemi. Buemi staat dan ook onder druk.

Buemi zou uiteraard ook graag in 2012 voor Toro Rosso rijden maar voorlopig ziet het er naar uit dat Toro Rosso één van beide rijders aan de kant wil schuiven voor vers bloed in het team. Daarbij wordt in eerste instantie gedacht aan Daniel Ricciardo of Jean-Eric Vergne. Sebastien Buemi rijdt dus letterlijk voor zijn toekomst in de Formule 1.

“Ik weet dat het tot de seizoensfinale in Sao Paulo erg ‘heet’ zal worden,” zei Buemi tegenover Blick. “Ik kan echter met druk leven en ook de moraal zit nog goed. Nu moet alleen nog de nieuwe wagen mee willen.”

Inderdaad, nieuwe wagen, u leest het goed. Het is misschien enigszins overdreven maar de STR6 wordt zovel vooraan als achteraan ingrijpend veranderd.

Buemi zal de komende races dus moeten tonen dat hij beter dan Alguersuari met de aangepaste bolide kan omgaan. Dat het snel kan keren in de Formule 1 is immers duidelijk. Enkele maanden geleden zag het er immers nog naar uit dat Alguersuari moest vrezen voor zijn zitje.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België