“Buenos Aires kan mogelijk in 2019 terugkeren op F1-kalender”

06 september 2017 — Keert het circuit van Buenos Aires terug op de F1-kalender? Volgens FIA-racedirecteur Charlie Whiting, die onlangs het oude circuit inspecteerde, bestaat die kans zeker en vast.


Whiting bracht afgelopen zomer een bezoek aan het circuit, dit op vraag van de promotoren die een grondige renovatie van het circuit van Buenos Aires overwegen. Na die renovatie zou de GP van Argentinië eventueel kunnen terugkeren op de F1-kalender.

“Er werd me gevraagd wat er dient te gebeuren om het circuit te laten voldoen aan de huidige F1-standaarden,” vertelde Whiting tegenover ‘Canal F1 Latam’ in Italië. “Ik heb goed rondgekeken en heb een uitgebreid rapport geschreven over wat er dient te gebeuren.”

“Het is nu in handen van de mogelijke promotoren. Zij moeten zien of kan gebeuren wat noodzakelijk is.”

In 1998 verdween de GP van Argentinië van de F1-kalender. Doorheen de jaren werd er gereden op verschillende varianten van het circuit maar Whiting is alvast van mening dat de variant van 5,9 kilometer lang de best geschikte is.

“Zoals je mag verwachten bij ieder circuit dat gedurende zo’n 20 jaar de Formule 1 niet heeft mogen verwelkomen moeten er enkele zaken gebeuren,” aldus Whiting. “Niets immens eigenlijk. Je mag je uiteraard aan een nieuwe asfaltlaag en nieuwe muren enz. verwachten. Het belangrijkste is echter het circuit interessanter maken en dat door de oude lange variant van het circuit te gebruiken.”

“Het zou echt super zijn om met de F1-bolides daarop te rijden. Het voorstel dat op tafel ligt is om het circuit veel sneller te maken dan dat het eind de jaren negentig was. Ik ben er zeker van dat er eventueel in 2019 een F1-race kan plaatsvinden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FIA

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië