Burgemeester Miami: “F1 organiseren is zoals jaarlijks de Superbowl ontvangen”

14 mei 2018 — De burgemeester van Miami vergelijkt de Formule 1 naar zijn stad halen met het jaarlijks organiseren van de Superbowl voor de volgende tien jaar, een vergelijking die kan tellen.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Als je weet dat de Superbowl “larger than life” is, om het op de plaatselijke manier uit te drukken, kan de Formule 1 alleen maar fier zijn op zo’n vergelijking. Het is duidelijk dat als het van burgervader Francis Suarez afhangt er liever vandaag dan morgen al een GP in zijn stad plaatsvindt.

De eerste stappen in het proces om een GP in Miami te organiseren volgend jaar zijn al gezet, het voorstel werd unaniem goedgekeurd door de “Miami City commission.” Er zou gekozen worden voor een parcours dat ons langs Biscayne Bay en de haven van Miami leidt.

In 2020 zal Miami ook daadwerkelijk de NFL Superbowl, het grootste Amerikaanse sportevenement, organiseren in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. Als er volgend jaar al een GP zal plaatsvinden, in de nabij gelegen Biscayne Bay en de haven, zal dat vier maanden voor de Superbowl zijn.

“Dit is groots, door de goedkeuring van de stadscommissie kunnen we nu echt beginnen te onderhandelen met de Formule 1,” aldus burgemeester Suarez tegen ‘Motorsport’. “Het betekent dat er politieke steun is om het de best bekeken autosport ter wereld naar Miami te halen.”

“We zouden de tweeëntwintigste race op de kalender worden en de tweede in de VS. We zijn dan de enige stad die de F1 en de vijf andere belangrijkste sporten hebben, voor ons is het dus echt belangrijk.”

“Dit benadrukt nog maar eens dat we een wereldstad zijn en het zal een grote economische drijfveer voor de stad zal zijn. Het gaat ons ook ongetwijfeld op de kaart zetten in deze raceklasse van hoog niveau.”

“Ik hoop dat we snel tot een overeenkomst kunnen komen voor de volgende tien jaar. Dat zou betekenen dat we voor de volgende tien jaar jaarlijks een Superbowl hebben op economisch vlak.”

Die Superbowl zal doorgaan in het stadion van de Miami Dolphins, dat eigendom is van Steve Ross. Hij was ook één van de gegadigden om de Formule 1 over te nemen van Bernie Ecclestone. Suarez geeft toe dat Ross één van de drijvende krachten is achter de GP van Miami.

“We hebben al voorlopige schetsen gezien van het parcours,” gaat Suarez verder. “Het is echter duidelijk dat het belangrijkste om een F1-race te organiseren de infrastructuur is om het gebeuren te ondersteunen. Net daarom zijn we zo blij dat Steve Ross, eigenaar van de Miami Dolphins en de Miami Open tennis, hier deel van wil uitmaken. Dat betekent dat we een sterke financiële ruggengraat hebben.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België