Burgemeester van Monza: “GP van Italië op 6 september zonder publiek”

01 juni 2020 — De Burgemeester van Monza heeft bevestigd dat de GP van Italië op de oorspronkelijke datum van 6 september zal plaatsvinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rich Stone (@rich_stone79) op

De voorbije weken ontstond er heel wat ophef rond de GP van Italië. Eerst was er de uitgelekte post van het circuit van Monza waarop werd bevestigd dat de ‘nieuwe’ datum voor de GP van Italië 6 september was, wat dan weer eigenlijk de oorspronkelijke datum ook was. Kort nadat het bericht op de twitter-account van het circuit van Monza verscheen verdween het ook opnieuw.

Maar al snel volgde er opnieuw ophef want terwijl het er naar uitzag dat overal in Europa de races zonder publiek zouden verreden worden ging men in Italië gewoon door met het verkopen van tickets.

Tot eind vorige week want plots werd de ticketverkoop stopgezet en verscheen de mededeling dat het wachten was op een officiële mededeling van de Formule 1. Op die mededeling is het nog steeds wachten maar de burgemeester van Monza heeft reeds laten verstaan dat de GP van Italië op 6 september zal plaatsvinden en dat achter gesloten deuren.

Omdat de race zonder publiek plaatsvindt wordt het contract tussen de Formule 1 en het circuit van Monza eveneens met een jaar verlengd.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België