Button: “Het wordt ‘alles of niets’ voor Daniel Ricciardo bij McLaren”

25 augustus 2020 — Volgens Jenson Button staat Daniel Ricciardo voor een zeer belangrijke moment in zijn F1-carrière. Ricciardo maakt eind dit jaar de overstap naar McLaren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Ricciardo maakte in 2019 de overstap van Red Bull naar Renault en kreeg daarover heel wat vragen. Volgens sommigen presteert Ricciardo gezien zijn miljoenencontract ondermaats, maar daar is Jenson Button het niet mee eens.

“Ik ben eigenlijk meer onder de indruk van wat Ricciardo bij Renault heeft gedaan dan wat hij bij Red Bull deed,” vertelde de wereldkampioen van 2009 tijdens een podcast van ‘In the Fast Lane’

“Om tijdens zijn eerste jaar het beter te doen dan Nico Hulkenberg is zeer indrukwekkend. Ik zei zelfs tegen Daniel dat ik zijn beslissing om naar Renault te gaan niet begreep.”

“Er werd vaak naar zijn beslissing gevraagd maar dat gebeurt altijd als je een stap terug zet,” aldus Ricciardo. “Ik weet dat Renault hem veel geld betaalt maar ook bij Red Bull werd hij goed betaald en ik denk dan ook niet dat geld een probleem was voor Ricciardo.”

“Ik denk dat alles toe te schrijven viel aan het gevoel dat hij zich niet gelijkwaardig behandeld voelde als zijn teamgenoot en zich ongewenst voelde. Dat is de reden dat hij volgens mij van Red Bull naar Renault ging.”

Eind dit seizoen trekt Ricciardo de deur bij Renault echter achter zich dicht en maakt hij de overstap naar McLaren. Daar wordt de bijna immer goedlachse Australiër de teamgenoot van Lando Norris.

Samen zullen ze ongetwijfeld veel fun beleven bij McLaren maar het zullen ook de resultaten zijn die tellen. Volgens Button wordt het voor Ricciardo trouwens ‘alles of niets’ bij McLaren.

“Zijn overstap naar McLaren wordt ‘alles of niets’ voor zijn carrière,” vertelt Button. “Hij is nog jong maar hij moet wel de richting uitgaan waarbij hij kans maakt om races te winnen en voor het kampioenschap kan strijden.”

“Het is een erg belangrijke overstap voor hem. Een McLaren F1-bolide met een Mercedes-motor zou zeer competitief moeten zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België