Button: “Alonso maakte de juiste keuze om de F1 te verlaten”

19 augustus 2018 — Volgens voormalig McLaren-rijder Jenson Button heeft Fernando Alonso er goed aan gedaan met zijn beslissing om eind dit jaar de Formule 1 vaarwel te zeggen.

Een bericht dat is gedeeld door @nitrousf1 op

Na zijn overstap van Ferrari naar McLaren hield Fernando Alonso jarenlang de schijn hoog door te stellen dat zijn keuze om Ferrari te verlaten de juiste was. De Spanjaard raakte echter steeds meer gefrustreerd dat hij in zijn McLaren niet eens in de buurt van een eventuele podiumplaats kwam, laat staan overwinningen of een wereldtitel.

Na vier seizoenen bij McLaren, waarvan drie met de Honda-motor, houdt Alonso het echter voor bekeken. Volgens voormalig teamgenoot Jenson Button is de keuze van Alonso echter de enige juiste.

“Ik heb tegen hem gezegd dat hij eindelijk de juiste beslissing heeft genomen. Hij werd wakker en rook de koffie zoals we zeggen,” vertelde Jenson Button dit weekend in Silverstone, waar de volgende ronde van het WEC plaatsvond.

“Het is altijd een individuele keuze om de Formule 1 te verlaten. Hij heeft hetzelfde gedaan als wat ik besloot om te doen, afscheid nemen maar wel de deur op een kier laten om eventueel een jaar later terug te keren.”

“Ik denk dat dit de juiste keuze is. Wanneer McLaren snel is en opnieuw races wint, dan zal hij terugkeren naar de Formule 1,” besloot Button.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België