logo
 

Button blij dat McLaren in punten eindigt

03 juli 2016 — Veel optimisme bij Jenson Button na de GP van Oostenrijk. Hij reed in zijn McLaren in de punten, hoewel hij "ingehaald werd op plaatsen waar het niet mogelijk was".


Jenson Button kwalificeerde zich als vijfde en vertrok aan de race als derde. Bij de start ging hij meteen Nico Hülkenberg voorbij, waardoor we zowaar een McLaren op de tweede plaats zagen rijden. De Brit wist zijn tweede plaats niet vast te houden en zakte terug. Door na de safety car-procedure te pitten konden ze bij McLaren een strategie afwerken met de ultrazachte en superzachte banden. Button eindigde als zesde, wat een evenaring is van zijn beste resultaat in het McLaren-Honda tijdperk.

“Ik wist dat het een moeilijke race ging worden, maar als je vooraan start heeft dat altijd voordelen. Je kan meer je eigen ding doen. Door de twee DRS-zones konden we andere auto’s niet achter ons houden. Onze race-snelheid was OK. Wanneer er iemand voorbij wou, haalde die in op plaatsen waar we niet verwachtten dat het kon.”

“Al bij al hebben we een goed resultaat neergezet, met een goede strategie. We verslaan ook Williams op snelheid. We wisten het hele weekend lang het maximale uit de auto te halen. Elke sessie wisten we te verbeteren. De wagen werd steeds beter en beter.”

Fernando Alonso ging verder op zijn vorm van het hele weekend. De Spanjaard moest opgeven na problemen met de batterijen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België