logo
 

Button boos op Sergio Perez

21 april 2013 — Jenson Button kreeg het vandaag een tijd lang aan de stok met zijn teamgenoot Sergio Perez, die vandaag duidelijk wél zijn ellebogen gebruikte. image

Teambaas Martin Whitmarsh verklaarde vorige week dat Sergio Perez wat meer zijn ellebogen moest gaan gebruiken. De Mexicaan gaf daar vandaag meer dan eens gehoor aan. Teamgenoot Jenson Button was echter minder gelukkig met de acties van de Mexicaan. De Brit werd meermaals aangevallen door Perez, maar vond dat deze laatste veel te agressief reed.

“Het was een boeiende race, maar bij mij lukte het niet zo goed. Ik had wat moeite om tractie te vinden, maar ook met de banden. De gevechten op de baan waren fantastisch, behalve die met Sergio. Hij gedroeg zich veel te agressief. Tegen dik driehonderd kilometer per uur verwacht je niet dat iemand zo dicht bij je komt rijden dat de wielen elkaar raken. Dat verbaasde mij enorm, maar ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben die zo over hem denkt.” verklaart Button.

Het lijkt er dus op dat er al wat spanning zal ontstaan tussen de twee McLaren-rijders. Button riep tijdens de race verschillende keren over de boordradio dat de Mexicaan veel te zwaar in de aanval ging. Perez zelf is echter van mening dat Button net zo agressief reed, en wil zich verdedigen tegen de beschuldigingen van zijn teamgenoot.

Toen de Mexicaan gevraagd werd of hij al met zijn teamgenoot had gesproken antwoordde hij: “Ik heb die kans nog niet gekregen. We zullen dit onder elkaar moeten bespreken, maar ik ben van mening dat hij net zo agressief reed als ik.”

“Dit was een goed weekend. We hadden gisteren al een goede kwalificatie, waarin we al met de race in het achterhoofd reden. De race van vandaag was ook uitstekend. Onze strategie pakte goed uit, en we wisten de banden voldoende te sparen. Dit resultaat stemt mij uitermate tevreden, en ik hoop dat hiermee ons seizoen op gang geschoten is.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België