logo
 

Button denkt niet aan stoppen zonder tweede titel

06 augustus 2012 — Jenson Button denkt enkel aan stoppen wanneer hij zelf denkt dat hij er echt klaar voor is, het liefst van al met een nieuwe wereldtitel.

Zijn driejarig contract met McLaren verbindt hem aan het team tot minstens 2014, wanneer de 1.6 liter V6 motoren hun intrede zullen gedaan hebben. Hij wil er echter wel zeker van zijn dat hij de juiste beslissing neemt, wanneer hij daadwerkelijk besluit om te stoppen. Zoals Kimi Raikkonen of Michael Schumacher respectievelijk twee en drie jaar de F1 de rug toekeerden om daarna een comeback te maken, dat ziet Button niet zitten.
Toen de Daily Mail bij hem polste naar een eventueel pensioen antwoordde Button: “Ik heb er al wel eens aan gedacht, maar de truc is om te stoppen op het juiste moment. Er zijn nu -maar ook in het verleden- al rijders genoeg die ernaar verlangen om te stoppen, en een normaler leven willen gaan leiden. Maar eens ze een tijd weg zijn, verlangen ze ernaar om terug in de wagen te zitten.”
Denk maar eens terug aan David Coulthard, Mika Hakkinen of Damon Hill. Zij waren allemaal op een punt gekomen om te stoppen met racen, en tijd te maken voor het gezin, maar waar vind je ze meestal terug? Juist, op het circuit. Hetzij als commentator bij F1-wedstrijden, hetzij als piloot, want heel veel voormalig F1-piloten wagen zich aan DTM of andere raceklasses op hoog niveau.
“Om te begrijpen hoe intens een F1-wagen aanvoelt moet je erin zitten. Wanneer je tegen 300 km per uur over het circuit raast met een 750 pk sterke bolide, dan is het lawaai en de vibratie enorm. De G-krachten voelen aan alsof iemand je hoofdt er probeert af te trekken. Als je op de rem gaat staan voelt het alsof je huid van je lichaam wordt getrokken. Ik zweet zo hevig tijdens een wedstrijd, dat ik wel 3 liter vocht verlies. De adrenaline is zo groot, dat mijn hart tegen 150 slagen per minuut tekeer gaat. Dit kan je met niets ter wereld vergelijken!”
Button beoogt een tweede wereldtitel alvorens te stoppen, maar wil ook nog graag in Londen racen voor hij met pensioen gaat. Geruchten over een eventuele Grand Prix in de Britse hoofdstad zijn de laatste tijd alleen maar sterker geworden, door een promotiecampagne voor een race door zowel de straten, alsook een passage door het olympisch stadion. Deze werd tussen een aantal andere aanbiedingen geplaatst als doel voor gebruik van het stadion na de Olympische Spelen van 2012.
“Ik heb nog steeds ambitie binnen de F1, een tweede wereldtitel zou een mooi doel zijn,” verteld JB aan de Daily Mail. “Ook zou ik graag, voor ik stop, deelnemen aan een race door de straten van Londen. Bernie Ecclestone heeft het idee al aangekaart, en burgemeester Boris Johnson lijkt wel interesse te hebben. Het moet heerlijk zijn om met een F1-wagen langs al die Londense iconen als de Big Ben of Trafalgar Square te knallen. En winnen in Londen zou voor mij de perfecte manier zijn om uit de sport te stappen.”

geschreven door Kenny Burggraeve

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jenson ButtonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië