“Button die gaat racen in Monaco? Dat gaat niet veel betekenen!”

09 mei 2017 — Jenson Button zal als vervanger van Fernando Alonso deelnemen aan de GP van Monaco. Volgens Mark Webber betekent de eenmalige terugkeer van Jenson Button echter bijzonder weinig. Webber vindt het zelfs een zogenaamd 'non-event'.


Toen McLaren en Fernando Alonso enigszins verrassend aankondigden dat de Spanjaard zou gaan deelnemen aan de Indy 500, en daardoor de F1-race in Monaco zou missen, werd er meteen in de richting van Jenson Button gekeken als mogelijke vervanger.

Volgens voormalig F1-piloot Mark Webber zal de eenmalige terugkeer van Button in Monaco weinig betekenen. Hij beschouwt de race van Button letterlijk als een ‘non-event’, iets dat niets betekent.

“Het is een non-event,” zei Webber tegenover ‘Crash.net’. “Het is geen verhaal, Jenson die in Monaco deelneemt. Hij gaat de baan op, hij heeft tijdens de eerste oefensessie een probleem met de benzinedruk, kwalificeert zich als zeventiende en moet tijdens de race opgeven in de twaalfde ronde. Of wat dan ook. Wie kan dat wat schelen?”

“Jenson is een wereldkampioen. Hij heeft gewonnen in Monaco. Het zou een verhaal zijn indien hij de race wint. Hij zou al geluk hebben indien hij punten behaalt. Opnieuw, wie kan het wat schelen?”

Webber vindt het ook opmerkelijk dat Button na de race in Bahrein niet deelnam aan de tweedaagse in-season test.

“Jenson nam niet deel aan de test in Bahrein. Hij neemt het niet al te serieus. Eigenlijk zegt hij: ‘Ik wil in Amerika blijven, mijn triatlon doen. Val me niet lastig door me de test in Bahrein te laten doen’. Dat is voor mij toch wel een verrassing,” aldus Webber.

Volgens Mark Webber zal Button in Monaco simpelweg het stuurtje van Alonso overnemen en zich niet in de kijker kunnen rijden. Hij verwacht dat Button gewoon de problemen zal ervaren waarmee Alonso en Vandoorne al heel het seizoen geconfronteerd worden.

“Jenson zal tijdens de eerste oefensessie in Monaco meteen wakker geschud worden. Ik denk niet dat hij erg geïnteresseerd is,” besluit Webber. “Ik denk niet dat hij de eerste aan de telefoon zal geweest zijn. Wie zou het anders worden? Fernando zal er zich alvast niet al te veel zorgen over maken. Zie dat jullie het maar oplossen, ik ga naar Amerika!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België