logo
 

Button emotioneel na vierde plaats

16 maart 2014 — Jenson Button stond voor een moeilijke race na zijn elfde kwalificatietijd van gisteren. image

De Brit kende geen al te goede kwalificatie, waardoor hij extra hard aan de bak moest voor de race. Toen de safety car de baan opkwam na de lekke band van Valtteri Bottas, besliste Button op het allerlaatste moment om toch de pits in te duiken. Dat bleek zijn geluk te zijn, want de McLaren rijder won maar liefst vier plaatsen dankzij die beslissing.

Met de derde plaats van debutant Kevin Magnussen en de knappe vierde plek van Jenson Button, staat McLaren nu bovenaan in het eerste constructeursklassement van het seizoen. Vooral voor Button was dit emotioneel een zeer zwaar weekend, want de Brit leeft verder met het verlies van zijn vader John, die elke race prominent aanwezig was in de paddock.

“Dit was een uitstekende dag voor ons. Mijn race werd wat bemoeilijkt door mijn startpositie, maar uiteindelijk heb ik wel heel wat plezier beleefd. Wanneer je met verkeer te maken krijgt, moet je proberen om dingen te doen die later in de race in je voordeel spreken.” legt Button uit. Sinds dit seizoen mogen de rijders immers nog slechts 100 kg brandstof meenemen in plaats van 150 kg.

“Toen de safety car buitenkwam kon ik op het laatste moment toch nog binnenrijden. De mecaniciens werkten heel snel bij de pitstops, waardoor ik de rest van de race kon vechten om bij Kevin en Daniel te geraken. Daar was echter niet genoeg tijd meer voor.”

Ondertussen is Button ook nog steeds bezig met het verwerken van het verlies van zijn vader John. “Hij zou fier zijn geweest. In tegenstelling tot gisteren, want dat was een moeilijke dag. Ik wilde vandaag dus nog harder mijn best doen voor hem. Op emotioneel vlak was dit een zwaar weekend, al laat ik dat niet blijken voor de camera. Hij zal nu wel met een grote glimlach op zijn gezicht naar beneden kijken. Hij hield er ook wel van dat iedereen over hem spreekt.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België