logo
 

Button denkt tijdens de zomerpauze na over zijn F1-toekomst

11 augustus 2016 — Jenson Button heeft aan ‘autosport.com’ laten weten dat hij tijdens de zomerstop zal nadenken over zijn toekomst in de F1. Hij is namelijk nog niet zeker over wat hij volgend seizoen gaat doen.


McLaren zal in september pas beslissen wie de teamgenoot van Alonso wordt in 2017. Zij zullen meer dan waarschijnlijk kiezen tussen Vandoorne en Button. Mocht de Brit vertrekken bij het team uit Woking, dan is er nog altijd Williams dat hem ziet zitten. Of hij echter in de hoogste klasse van de autosport blijft is nog maar de vraag.

“Formule 1 wordt je leven, na al die tijd heb je ook eens een pauze nodig. Ik heb het gevoel dat ik even een stap terug moet doen. Dan realiseer ik me of ik het daadwerkelijk nodig heb in mijn leven. Ik heb echter nog geen beslissingen genomen voor volgend seizoen, daar was het tot nu toe nog veel te druk voor,” klinkt het bij Button.

“Ik heb er nog steeds plezier in om de wagen te besturen, maar F1 draait niet alleen om plezier. Het gaat ook om het podium bereiken en dat heb ik al lang niet meer gedaan. Begrijp me niet verkeerd, want ik vind het te gek dat ik hier mijn brood mee verdien.”

“Ik voel me nog jong en houd nog steeds van racen. Waar ik ook zal racen volgend jaar, ik zal er volledig voor gaan. Of het nu in de F1 is of in een andere motorsport, ik zal mijn best doen voor mezelf, maar ook voor mijn team,” besloot Button.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België