logo
 

Button: “F1 moet populairder worden dan Pokémon Go”

16 september 2016 — Jenson Button zegt dat de nieuwe eigenaren van de Formule 1 ervoor moeten zorgen dat de sport even interessant wordt voor de jeugd als het nieuwe Pokémon Go spel.


Volgens Jenson Button is een werkpunt voor Libery Media, die de touwtjes nu in handen heeft in de Formule 1, om te zorgen voor een nieuwe generatie geïnteresseerden. “Wat ik nu al zag is dat Liberty Media geïnteresseerd is om een jonger publiek aan te trekken. Dat is wat we nodig hebben”, verklaart Jenson Button. “De gemiddelde leeftijd van geïnteresseerden is op dit moment te hoog, aangezien we zelfs een achttienjarige op de grid hebben. Ik denk dat de gemiddelde fan eind de dertig of zelfs begin de veertig jaar oud is. Dat moet veranderen. We moeten ons focussen op de kinderen en de jongere generatie.”

Button probeert de Formule 1 te vergelijken met het immens populaire Pokémon Go. De jonge generatie zou meer interesse hebben in Formule 1 mocht die laatste het goed verkopen aan de Pokémon Go spelers.

“Deze sport is erg technologisch, dus je verwacht dat er meer interesse zou zijn van de kinderen. Maar dat is er niet. Vanaf de kinderen in contact komen met deze sport, zullen ze ervan houden.”

Jenson Button zag afgelopen woensdag dat de kinderen helemaal weg zijn van Pokémon Go. De Brit liep in een shopping centrum en zag heel wat kinderen het spel spelen. “Heb je ooit een film gezien over de toekomst, hoe mensen zullen zijn in de toekomst? Dat was woensdag in het shopping centrum. Heel wat mensen die één richting uitlopen, weet je waarom? Pokémon. Er moeten wel twee duizend mensen geweest zijn die naar één en dezelfde plaats liepen, omdat er daar een Pokémon was.”

“Ik weet zelf niet wat je ermee doet. Win je er geld mee? Of geschenken, chocolade? Jij zou het wel voor chocolade doen toch…? Is Formule 1 niet interessanter dan dat? Dat zou toch moeten zijn. Ik denk dat toch. Als men erin slaagt om zoveel mensen geïnteresseerd te laten zijn in het vangen van iets dat er niet is, dan denk ik dat je Formule 1 beter kan maken dat wat het nu is.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België