logo
 

Button gefrustreerd door slechte start

22 mei 2011 — Jenson Button probeerde weer een andere strategie dan de rest en kwam zo op een derde plaats terecht. Toch had de kampioen van 2009 op beter gehoopt. Door zijn slechte start heeft de Brit misschien een beter resultaat moeten in leveren.

Button startte als vijfde, maar kwam pas als tiende door de eerste bocht. Hij moest heel wat rijders in halen en verloor dus heel wat tijd in het verkeer. De voormalig wereldkampioen geeft toe dat hij zeer gefrustreerd was na zijn eerste ronde.

“De eerste ronde was een ramp.” reageerde Button achteraf. “Mijn start was slecht en in de eerste bocht moest ik drie of vier wagens voor laten. In bocht 1 en 3 gingen er dan nog heel wat wagens breed. Het was dus een heel frustrerende eerste ronde en daarbij kwam dan nog dat ik in het begin de wagens voor mij niet kon inhalen.”

“Eenmaal ik op snelheid was kon ik het tempo hoog houden. Op die eerste ronde na was het een leuke race en ik ben blij dat ik op het podium sta. Het bewijst wel dat de strategie goed was en het team goed gewerkt heeft. Toch ben ik benieuwd naar wat ik gedaan kon hebben als ik een betere start had.”

Button geeft toe dat zijn drie-stopstrategie spontaan ontstaan was. Alle andere rond hem hebben vier bandenwissels afgewerkt.

“Zo snel als ik hoorde dat ik op die strategie stond keek ik naar wat de andere deden. Over het idee om drie stops te doen heb ik niet nagedacht. Uiteindelijk bleek het te werken.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België