Button ging tot het uiterste maar start morgen als tweede

08 oktober 2011 — Jenson Button moest in Sebastian Vettel nipt zijn meerdere erkennen tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan.

Vettel was immers negen duizendsten sneller dan de Brit en kon zo zijn twaalfste pole van het seizoen behalen. Toch heeft Button er naar eigen zeggen alles aan gedaan om zelf de pole te behalen. Daarvoor haalde hij alles uit zijn wagen wat erin zat.

“Het is tot nu toe een erg goed weekend geweest,” zei Button, die tijdens de drie oefensessies steeds de snelste tijd liet noteren. “Zoals steeds hou ik ervan om hier op Suzuka te rijden, het is een fenomenaal circuit. Wanneer je wagen hier goed presteert is het ideaal.”

“Ik bouwde stelselmatig op naar Q3. Ik dacht dat mijn laatste ronde snel genoeg was, maar uiteindelijk scheelde het negen duizendsten en was het dus niet snel genoeg.”

Dat Button tot het uiterste is gegaan mag blijken uit zijn commentaar.

“Het voelde aan alsof ik alles uit de wagen heb gehaald. Ik had een beetje overstuur tijdens mijn laatste run, misschien pushte ik te hard. Het is uitstekend voor het team dat we ons zo dicht bij Red Bull bevinden, zeker op een circuit waar ze in het verleden erg dominant waren.”

Button hoopt morgen uiteraard voor de zege te kunnen gaan. Dat belooft ongetwijfeld een mooie strijd en dat van bij de start ...

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België