Button: “Hamilton haalde het beste in mij naar boven”

03 januari 2018 — Voormalig wereldkampioen Jenson Button vertelt in een interview met ‘Sky’ dat hij de mooiste overwinningen uit zijn carrière boekte met Lewis Hamilton als teamgenoot.


Button en Hamilton waren teamgenoten bij McLaren van 2010 tot 2012. Hoewel hun relatie niet altijd rozengeur en maneschijn was geeft de wereldkampioen van 2009 aan dat het dankzij die rivaliteit was dat hij de mooiste overwinningen uit zijn carrière geboekt heeft.

“We hadden een interessante relatie,” aldus Button. “Dat kwam door het feit dat ik als wereldkampioen van Brawn naar McLaren verhuisde en ik daar Lewis als teamgenoot kreeg, die in 2008 met McLaren kampioen geworden was.”

“Ik verhuisde dus naar zijn team en vanaf het moment dat ik daar binnenstapte zocht ik de uitdaging op om tegen Lewis Hamilton te racen. Twee Britten, een Brits team en allebei wereldkampioen. Bovendien nog recente kampioenen, dat brengt veel druk met zich mee maar dat vond ik fijn. Ik genoot van de uitdaging.”

“Hij is enorm snel en over één rondje is hij de snelste die ooit in een F1-wagen gezeten heeft denk ik. In een race kon ik hem wel uitdagen en strijden voor de overwinning.”

“Gedurende die drie jaar hebben we veel races gewonnen en een paar daarvan reken ik tot de mooiste van mijn carrière. Net omdat ik met Lewis moest strijden voor de overwinning.”

Jenson Button ging op het einde van 2016 met F1-pensioen. In 2017 zagen we hem nog een eenmalig optreden maken tijdens de GP van Monaco toen hij Fernando Alonso mocht vervangen omdat die laatste deelnam aan de Indy 500. Dit jaar vinden we de 37-jarige Brit terug in de Japanse Super GT.

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België