logo
 

McLaren kende moeizame race - Hamilton verbijsterd

09 mei 2010 — Wereldkampioen Jenson Button kende vandaag een moeizame race in Spanje. De McLaren-rijder zat gedurende lange tijd vast achter Michael Schumacher. Lewis Hamilton viel simpelweg uit vlak voor het einde van de race.

In eerste instantie ging Jenson Button aardig sneller dan Michael Schumacher. Tijdens het uitvoeren van de eerste pitstop verloor de Brit echter heel wat tijd en zag hij zijn positie aan Schumacher verloren gaan. Vooral Button heeft ondervonden dat Schumacher weet op welke manier te verdedigen.


“Mijn wedstrijd is redelijk frustrerend verlopen vandaag. Ik vernielde mijn banden in het begin van de race. Tijdens het uitvoeren van mijn eerste pitstop verloor ik redelijk wat tijd en zag ik vervolgens mijn positie aan Michael verloren gaan. Inhalen is hier sowieso niet makkelijk en Michael wist zich goed te verdedigen. De wagen op zich was dan weer wel goed ditmaal. Na mijn pitstop gaf Michael me geen ruimte en wilde ik een incident vermijden. Dat zegt wat over zijn ervaring. Zowel ik als Lewis kenden geen geweldige wedstrijd”, aldus Jenson Button.


In de voorlaatste ronde van de Spaanse grote prijs kreeg Lewis Hamiltons McLaren een klapband. Daardoor verloor de voormalig wereldkampioen zijn podiumplaats. In de paddock kon men achteraf de ontgoocheling van de Engelsman zijn gezicht aflezen.

“Ik was ontspannen aan het doorrijden, want meer als een tweede plaats kon ik toch niet geraken.” verklaart de Brit. “Ik ben er echt van ondersteboven. Hoe kan het dat zoiets gebeurt in de voorlaatste ronde? Ik had de tweede plaats in het kampioenschap vast, maar dan gebeurt er zoiets. Ach, dat is motorsport.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België