Button: “McLaren het beste chassis? Dat is fout”

09 mei 2018 — Jenson Button zegt dat McLaren niet voldoet aan haar eigen verwachtingen, nadat het beweerde dat hun chassis mee kan doen met de beste wagens.

A post shared by McLaren (@mclaren) on

Het team uit Woking beweerde vorig seizoen vaak dat hun chassis bij de beste behoorde, maar dat het de Honda-krachtbron was die voor de slechte resultaten zorgde.

Nu het team is overgeschakeld naar een motor van Renault, zijn de resultaten beter, maar McLaren is nog steeds ver verwijderd van de top drie.

Volgens Jenson Button, voormalig rijder van McLaren, maakte het team een fout door onrealistische verwachtingen op te stellen.

“Het is op dit moment erg moeilijk om de drie beste teams bij te houden. Het zal ook een tijd duren voordat een ander team dat kan”, zei Button tegenover Sky.

“Vorig jaar zei McLaren dat ze de beste auto denken te hebben. Het is erg gewaagd om dat te zeggen wanneer je racet tegen Ferrari, Mercedes en Red Bull. We hebben ook duidelijk gezien dat McLaren niet de beste wagen heeft.”

“Je zou dus kunnen zeggen dat het seizoen tot dusver een mislukking is. Maar als ze nooit gezegd hadden dat ze de beste wagen hadden, dan zou je zeggen dat hun seizoen goed verloopt.”

“McLaren maakte duidelijk een stap vooruit”, gaat Button verder. “Ze staan vierde in het kampioenschap voor de constructeurs. Door de dingen die ze zegden aan het begin van het seizoen, kan je stellen dat het niet volgens onze verwachtingen is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België