Button niet verrast over laatste startrij

14 maart 2015 — Jenson Button en McLaren hadden zich al voorbereid op de laatste plaatsen tijdens de kwalificaties voor de GP van Australië. image

“Je moet maar eens terugkijken naar de wintertests, waar we met weinig brandstof en de zachte banden ook allesbehalve snel waren.” begint Button, die op meer dan vijf seconden achter polesitter Lewis Hamilton eindigde tijdens de kwalificaties. “De enige reden waarom je verrast zou kunnen zijn over onze startpositie is omdat je toch een goed gevoel hebt in de wagen wanneer je ermee rijdt.

“De race wordt erg moeilijk voor ons, omdat we tot nog toe niet één volledige raceafstand hebben afgelegd. We zullen alles geven, maar voor punten vechten zal er niet in zitten. Er is nog veel te leren. Ik heb één run gedaan met veel brandstof aan boord, dus het sparen van brandstof zal al zeer belangrijk zijn voor ons om te weten te komen hoe we grote stappen voorwaarts kunnen zetten.”

De hereniging met Honda is voor McLaren niet gestart zoals iedereen in stilte had gehoopt, maar het team bleef realistisch in hun verwachtingen, en is vastberaden om zo snel mogelijk naar voor te komen. Button geeft aan dat er heel wat positieve punten op te merken zijn.

“Terugkijkend op de wintertesten was het moeilijk om de baan op te gaan wanneer je het wilde, om je run dan ook nog eens vroegtijdig af te breken door een probleem. Als je dan plots in een raceweekend terecht komt, waar je je strikt aan het schema moet houden, dan is het wel positief als je toch wat kan rijden. We wisten echter op voorhand dat we hier nooit competitief zouden kunnen zijn. Toch hebben we een goed gevoel in de wagen.”

De basis van de gloednieuwe McLaren-Honda zit volgens de Brit wel goed. “Ik denk dat we wel goed zitten in termen van downforce, en hoe de wagen reageert op mijn handelingen, maar we hebben duidelijk meer power en nog meer downforce nodig, maar de basis voelt goed. Het is ook niet meer zo simpel als wanneer we enkel met een verbrandingsmotor reden. De hele power unit is veel ingewikkelder dan ik kan begrijpen, maar het team heeft al fantastisch werk geleverd om er toch al iets uit te krijgen, al wordt het er morgen niet makkelijker op.” aldus Button.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België