logo
 

Button tevreden: “Het was een zware race”

12 september 2010 — Jenson Button is zeer tevreden met zijn tweede plaats in Monza. Toch had hij misschien Fernando Alonso voor kunnen blijven.

Button startte als tweede, maar ging meteen aan de leiding. Na zijn pitstop moest hij zijn eerste plaats afstaan aan Fernando Alonso.

“Dit is een goede zaak voor het wereldkampioenschap. We wilden alle drie punten pakken en dat is gelukt. We gaan nu met vijf de titelstrijd in met nog vijf races te gaan.” vertelde de regerend wereldkampioen tijdens de persconferentie met de twee andere podiumfinishers.”

“Ik denk niet dat we het tempo hadden om te winnen als we kijken naar dat van de Ferrari’s. Toch ging het goed en was ik al bij al tevreden over de wagen. Toen besloten we om een ronde eerder dan Ferando (Alonso) te pitten en dat koste ons de overwinning.”

“Het was zeker een goed weekend en ik ga terug naar huis met een tweede plaats. Natuurlijk sta je liever een trede hoger op het podium, maar we hebben heel wat punten kunnen oprapen.”

“Mijn start was goed. Ik kon mij aan de binnenkant zetten voor bocht 1. De rest van de eerste ronde was zwaar met alle wagens die sneller waren dan mij, want ik reed met meer downforce. De rest van de race heb ik gespendeerd aan het kijken in mijn achteruitkijkspiegels om te checken of Fernando (Alonso) niet te dicht bij zat. Het is hier zo moeilijk om in te schatten of iemand kort achter je zit. Ik keek op de tv-schermen om te zien hoe ver hij achter mij hing.”

“Ik heb niet het gevoel dat het echt onze dag was. Toch hebben we een goed resultaat behaald. Hopelijk zijn we even sterk in Singapore.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België