Button: “Titel is nog niet voor morgen”

03 oktober 2009 — Jenson Button verwacht niet dat hij morgen de titel al op zijn naam zal kunnen zetten. De Britse rijder denkt bovendien dat Sebastian Vettel de sport morgen van sensatie zal voorzien door vooraan van start te gaan.

Rubens Barrichello zal morgen vanaf de tiende startplaats van start gaan tijdens de GP van Japan. De Braziliaanse rijder zal er alles aan doen om zijn achterstand op Button te verkleinen want met nog drie races te gaan bedraagt die slechts vijtien punten. Vettel vertrekt vanaf de eerste startplaats en deze jonge Duitser wil zijn kansen op de titel ook nog niet opgeven maar dan zal er wel een wonder moeten plaatsvinden. Een wonder dat Button dan weer als een ramp zou omschrijven. Jenson Button maakt er nog maar eens het beste van.

“Ik vertrek twee startplaatsen achter Rubens en er zitten nog wat tragere wagens voor ons dus ik verwacht dat het een spannende wedstrijd zal worden. Vettel start als eerste en als hij de race wint zal hij volgens mij terug echt aanspraak op de titel gaan maken. Dit zal niet de enige race worden waarin ik kampioen kan worden en bovendien is het ook nog niet zeker dat ik wel daadwerkelijk kampioen zal worden. Ik zou vijf punten meer moeten kunnen behalen dan Rubens maar daar concentreer ik me momenteel nog niet op”, zo vertelde WK-leider Jenson Button na afloop van de kwalificatie.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België