logo
 

Button: “Vandoorne staat voor lange en opwindende carrière bij McLaren”

13 september 2016 — Jenson Button denkt dat Stoffel Vandoorne het erg goed gaat doen bij McLaren. De voorwaarde is wel dat de jonge Belg de druk tijdens zijn debuutseizoen aankan.


Stoffel Vandoorne werd begin deze maand gepromoveerd bij McLaren tot vaste rijder, ten nadele van Jenson Button. De Brit krijgt een rol als ambassadeur en reserve bij het team, waardoor hij een jaar aan de kant staat. Button denkt dat zijn vervanger de perfecte opleiding heeft gehad om bij McLaren te rijden.

“Om eerlijk te zijn heeft Stoffel al heel wat gepresteerd in zijn carrière”, vertelt Button tegenover Sky Sports. “Maar de meeste rijders die voor McLaren hebben gereden deden het ook erg goed voordat ze bij McLaren aankwamen. Je kan zeggen dat hij de beste opleiding heeft gehad, want hij is al deel van het team sinds 2013. Dit jaar stond hij in de schaduw van Fernando en mezelf. Hij heeft dus elke race van dichtbij gevolgd. Hij was elke keer bij ons tijdens een vergadering.”

“Hij was er altijd bij, dus hij heeft heel veel geleerd dit jaar. Behalve het rijden heeft hij alles al gedaan. Hij bevindt zich in de perfecte positie, maar het is nog steeds moeilijk om een rijder te zijn voor McLaren. Het is één van de grootste teams in de wereld met een grote geschiedenis.”

Stoffel Vandoorne krijgt Fernando Alonso als teamgenoot. De tweevoudige wereldkampioen wordt gezien als de meest complete rijder op de grid. Button hoopt dat Vandoorne deze uitdaging aankan en de verwachtingen van McLaren zal invullen.

“Het is lastig en hij rijdt naast Fernando Alonso. Hopelijk doet hij het goed. Als hij het goed doet, zal hij een lange en opwindende carrière hebben. Maar als je niet presteert tijdens je debuutjaar zal dat gevolgen hebben. Er is dus altijd druk.”

“Het team staat er goed voor. Ze hebben twee wereldkampioenen in het team en ze hebben Stoffel, die staat te springen om succes te hebben in het team. De toekomst ziet er erg goed uit voor McLaren-Honda.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: HondaJenson ButtonStoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België