logo
 

Button vindt dat het Vettel-incident afgesloten moet worden

29 juni 2017 — Er is al heel wat inkt gevloeid over wat er zich achter de safety car tussen de twee titelrivalen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel afspeelde in Baku. Voormalig wereldkampioen Jenson Button maant de F1 aan om het incident achter zich te laten en verder te gaan met het kampioenschap.


Woensdag kondigde de FIA nog aan dat ze het incident van afgelopen weekend verder onder de loep zou nemen om te kijken of ze nog verdere maatregelen moeten treffen.

Uit de telemetrie van Mercedes bleek dat Lewis Hamilton niets abnormaal deed achter de safety car. Daarmee werd het verhaal van Vettel, die beweerde dat Hamilton hem een brake test wou geven, naar het rijk der fabelen verwezen en kreeg de Duitser een stop-and-go en drie strafpunten op zijn superlicentie. Hamilton, van zijn kant, ging vrijuit in het hele verhaal.

Jenson Button beschreef het gedrag van Vettel als “dom” maar hij vindt dat de Duitser voldoende gestraft is en dat de FIA beter een streep onder de hele zaak trekt.

Een vrije vertaling van de tweet van Button: “De Grote Prijs van Azerbeidzjan was een plezier om naar te kijken. Waarom? Omdat de adrenaline en emoties hoog opliepen. Wat Vettel deed was dom maar hij is voldoende gestraft. Laat het achter je.”

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België