“Canada toonde waartoe het Renault F1 team in staat is”

15 juni 2019 — Volgens Cyril Abiteboul heeft Renault in Canada bewezen dat het vooruitgang heeft geboekt en toonde het ook waartoe het in staat is wanneer het een probleemloos weekend kent.

Dit bericht bekijken op Instagram

#CanadianGP ߏ @danielricciardo P6 @hulkhulkenberg P7 #RSspirit

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“Het was een goed teamresultaat, het is het beste wat we momenteel konden verwachten en zorgt ervoor dat we ons terug in de strijd bevinden en zeer dicht bij de McLarens,” vertelde Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’ over het raceweekend in Canada.

“Het is ook goed omdat we gewoonweg een weekend zonder problemen kenden. Daardoor konden we zien waartoe we onder zo’n omstandigheden in staat zijn.”

“Om eerlijk te zijn, vanaf donderdag en vervolgens vrijdag en de rest van het weekend werd alles perfect uitgevoerd, er waren absoluut geen fouten, geen incidenten,” meent Abiteboul. “Het was een blauwdruk van hoe een raceweekend hoort te zijn.”

Renault verhielp naar eigen zeggen in Monaco al enkele problemen met haar motor, waarna ook het chassis van de wagen verder aangepakt zal worden. Na de GP van Canada beschikt Renault alvast over een mooie basis om vanaf haar thuisrace in Frankrijk verder te bouwen aan het nog competitiever maken van haar wagen.

“Ik zei dat onze eerste prioriteit de motor was, en dat deden we in Monaco,” aldus de Fransman. “In Monaco is dat echter niet altijd zo goed zichtbaar omdat sommige dingen echt afhankelijk zijn van het circuit. In Canada was dat veel duidelijker.”

“Onze volgende stap was het chassis en ook daar hebben we verbeteringen gezien, maar er is meer op komst voor Paul Ricard.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België